Blogginlägg
Lördag 08 nov 2008 18:45 | Läsarblogg
Stomvall:
Hemma mot ÖSK
Lättare än vi trodde
Idag var det dags för match igen, den här gången hemma mot Örebro SK 94.
Jag började på bänken och vi spelade riktigt, riktigt bra i början. Trots att vi brände en del lägen vi borde ha gjort mål på gick vi snabbt upp till en 5-1 ledning, och för första gången på ganska länge spelade vi bra både framåt och bakåt, vilket gjorde att vi kunde gå till pausvila med en ledning på 15-9.

Jag kom in i halvtid och vi fortsatte spela bra, framför allt bakåt. Dom fick några skitmål men det är sånt man får räkna med. Men vi brände fortfarande lite för mycket framåt, men vi hade i alla fall bra spel, något som vi har saknat ett tag nu. Kontringarna funkade bra också och vi fick några enkla mål på det sättet, och vi kunde tillslut vinna med 28-15.

I morgon är det match mot HK Eskil 96, som halva vårt lag mötte idag innan vår match, den matchen slutade 31-7 till vår favör. Får se hur det går i morgon, tror dom har något bättre lag med då, men vi borde i alla fall klara en vinst tycker jag.

Ha det bra!/Lukas Stomvall


Dela med dig av artikeln: Översätt/Translate:
Laddar...

Lördag 18 okt 19:59 | Blogg
Repris
Ja, idag mötte vi alltså Eskil igen, den här gången som Guif Röd i tabellen, dock fortfarande med mixat lag i matchen.
Jag började matchen och återigen gick det bra i starten. Vi gick upp till en 7-1 -, och 9-2-ledning, och hade stundtals väldigt bra spel. Sen gick det lite sämre, både för laget och mej personligen, släppte in två bollar som jag borde ha tagit, men sånt händer ;).
Vi gick i alla fall till halvtidsvila med en 8-15 ledning om jag inte minns fel.
I andra halvlek blev det nästan mest att spela av matchen, vi hade riktigt fint spel nåt anfall då och då och hyfsat försvar, men det kändes inte riktigt som att vi var riktigt tända på att vinna stort, samtidigt som dom flesta i Eskil nog kände att det var kört.
Vi vann tillslut med 17-29 efter en godkänd laginsats.

Nästa helg spelar vi Kempa Cup i Västerås, och det känns som att vi bör ha en bra vinstchans där, men det får vi se.

Vi ses då!//Lukas Stomvall


(0 kommentarer)
permalänk
Fredag 17 okt 21:18 | Blogg
Lottningen klar!
Nu har lottningen kommit ut till Irsta HF Kempa Cup.
Möter antingen:

Irsta HF 2
Täby Handboll 1
Sala HF Röd
Hallstahamars SK
(med guif 1)


Eller:

Ludvika HF
Irsta HF 1
Täby Handboll 2
(med guif 2)

beroende på vilket lag jag blir uttagen till.
Finalerna kan ses på webbsport.se ;)

Nytt möte med Eskil i morgon, förmodligen nytt inlägg efter den matchen.


(0 kommentarer)
permalänk
Lördag 11 okt 23:22 | Blogg
Derby
Idag var det dags för ett derby mot HK Eskil -95.

Vi mixade lagen (röd och vit) och det började riktigt bra, över förväntan! Jag fick till några bra räddningar i början och vi hade riktigt bra försvarsspel och gick upp till en 7-0 ledning efter nio minuter då Eskil tog time-out. Efter det fick dom igång spelet hyfsat, samtidigt som vi blev väldigt stressade framåt och brände rätt så mycket. Vi fick även en utvisning mot oss på vad som från mitt håll såg ut som en rejäl filmning där deras mitt:9a slängde sig runt ett varv när han var i kamp med vår spelare om bollen, men domarna uppfattade väl det som en knuff eller något. Vi kunde tillslut gå till halvtidsvila med siffrorna 18-7 efter mycket bra spel av framför allt vår vänster-9a Max Andersson, som bland annat satte ett frikast efter slutsignalen, över alla spelare i muren, via målvakten, ribban och in, riktigt snyggt!

Andra halvlek började bra den med och personligen gjorde jag en bra räddning mot deras linje i början. Men sen brände vi extremt mycket och Eskil tog ikapp någon boll, men det var dock för stort avstånd för att det skulle bli spännande. Jag bytte vid ställningen 20-10 efter 7 minuter av andra halvlek. Vi fortsatte bränna mycket framåt och om vi inte hade spelat så bra i försvar hade det nog kunnat bli lite spännande i alla fall. Men tillslut släppte det framåt och vi gick ifrån till en betryggande ledning. I slutet av matchen blev det väldigt mycket gnäll, både mellan spelare och lite på domarna, men det får man nästan räkna med i en sån här match. Tillslut blev det seger med 35-15 och extra plus idag tycker jag framför allt att domarna ska ha, dom gjorde ytterst få missar.

Nästa vecka möter vi samma lag igen. (Vi har två lag med i serien och då vi mixar kan det bli så att man spelar i röd ena matchen och i vit andra).
Får se hur det går då och det blir då eventuellt ett nytt blogginlägg, sen åker vi på Kempa Cup i Västerås helgen efter det och det ska bli väldigt roligt, jag vet dock inte i nuläget vilka lag som vi möter då, det återstår att se.

Länk till serietabell:
http://www.handboll.info/mellansvenska/Table.asp?TournamentId=53763

Det var allt för den här gången, ha det bra! //Lukas Stomvall


(0 kommentarer)
permalänk
Lördag 20 sep 16:21 | Blogg
Seriepremiär
Tänkte prova att blogga nån gång och se hur det blir...
Åkte till Västerås och Bellevuehallen för att spela seriepremiär mot Irsta 95 i 94-95 serien i förmiddags. Kom väl dit runt 11 och fick byta omklädningsrum 2 ggr innan vi hamnade rätt.
Uppvärmningen flöt på bra men när matchen skulle starta fanns det ingen domare på plats, men det löste sig skapligt ändå, en av Irstas tränare dömde och en annan kille som dom ringde in.

Jag började på bänken för att stå andra halvlek och det började riktigt dåligt! Irsta gick snabbt upp till 3-0 och 4-1, och Alex
(vår andra målvakt) hade oflyt, t.ex fick han foten på en boll men lyckades på något sätt sparka upp den i nättaket, men han fick göra några bra räddningar åtminstone. Irsta gick upp till 7-3 och 8-6 i halvtid efter en liten uppryckning i alla fall.

I andra halvlek kom vi igång bättre och gick om med några bollar, sen fick vi några konstiga utvisningar emot oss, t.ex fick dom straff, och vår linje sa, utan att låta arg eller nåt, mest undrande; "för vad?" och fick en tvåa för det, men jag kan ta det i en sån match när det inte ens var tänkt att dom skulle döma, med lite flyt tog jag straffen och vi fick 0-0 på den utvisningen.
Matchen slutade tillslut med en 13-18-seger för vår del och det var välförtjänt efter den andra halvleken, riktigt bra uppryckning.
Men egentligen ska vi vinna större mot ett lag som är så pass mycket sämre än oss som Irsta faktiskt är!

Hur som helst en vinst och en helt klart godkänd individuell insats som vi kan vara ganska nöjda med i alla fall!!
// Lukas Stomvall


(2 kommentarer)
permalänk
Tidigare blogginlägg
Lör 18 okt 19:59  |  Blogg
Repris
Fre 17 okt 21:18  |  Blogg
Lottningen klar!
Lör 11 okt 23:22  |  Blogg
Derby
Lör 20 sep 16:21  |  Blogg
Seriepremiär